Kontrola pacemakera

U Kardiocentru Sarajevo možete uraditi kontrole pacemakera, ICD-uređaja (kardioverter-defibrilatora) i CRT uređaja za srčanu resinhronizaciju sljedećih brendova: St Jude Medical, Medtronic, Biotronik i Vitatron. Kontrole pacemakera, ICD-a i CRT-a radi Mr.sc.dr. Adnan Delić, vodeći aritmolog u BiH.
Pacemaker je uređaj veličine polovine mobitela koji se ugrađuje u regiji prsnog mišića i elektrodom povezuje sa srcem. Nakon ugradnje pacemaker konstantno bilježi srčani ritam i po potrebi se uključuje čim dođe do usporenja rada srca, potičući srce na normalan rad. Ugradnja pacemakera radi se u lokalnoj anesteziji i pacijent se otpušta kući nakon 24-satnog promatranja.

Za normalno funkcioniranje pacemakera neophodne su redovite kontrole pacemakera koje se rade pomoću posebnih aparata: pacemaker-programatora. Prva kontrola pacemakera se radi najdalje mjesec dana od ugradnje, a sve ostale u međusobnom razmaku od po 6 mjeseci. Sve Vaše kontrole pacemakera bit će obavljene brzo, ekspeditivno i uz vrhunsku ekspertizu u Kardiocentru Sarajevo. Dobro nam došli!

facebook

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.